Tuesday, July 12, 2011

* SAJAK ~ ANUGERAH

Beautiful words will make you smile .....
~ Ozie


* ANUGERAH

        Rembulan tersenyum seakan menyapa ku
        Ombak menderu bagaikan menyambut kehadiran ku
        Zaman berlalu di saat aku dibuai mimpi-mimpi ku
        Ibu berseru bila merasakan getar rindu ku
        Teman-teman bertandang di setiap ruang sepi ku
        Angin berhembus seolah menghapus keluh kesah ku ...

        Wahai Rembulan
        Wahai Ombak
        Wahai Zaman
        Wahai Ibu
        Wahai Teman-teman
        Wahai Angin .....

        Engkaulah anugerah dariNYA
        yang tiada tara ......

   By: * OZIE MAHSA - Selangor

~ Thank You ~

3 comments:

  1. Sila follow dR Darling untuk sajak2 dan puisi yg lebih menarik di Blog beliau....

    ReplyDelete
  2. Wah zie.. youpun dah pandai mengarang sajak.. makin mantop! keep up the good work friend!

    ReplyDelete
  3. actually I memang dah tulis sajak n cerpin dr sekolah lagi... I memang minat sastera...tapi tak di asah...terbiar je...fikir nak kerja n nak kawin je...tu yg terkubur cita2...hehee...

    ReplyDelete

DISCLAIMER
Ini adalah blog peribadi. Segala maklumat di dalam blog ini hanyalah untuk simpanan penulis sebagai rujukan di masa akan datang samada yang dipetik dari media mahupun dari hasil daya fikir penulis sendiri. Sila rujuk sumber yang lebih sahih sekiranya terdapat maklumat atau fakta yang mungkin mengelirukan.

Terima kasih.
Sila datang lagi.

Penulis blog: Ozie Mahsa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...