Monday, September 16, 2013

* KALAM INDAH/KATA-KATA MOTIVASI ~ 9


Photo: TINTA EMAS

* Memiliki pengetahuan (segulung Ijazah) tanpa kebolehan bukanlah kejayaan yang sempurna. Harus ada PENGETAHUAN dan KEBOLEHAN serta menjadi 'MANUSIA' (berakhlak dan beradab), itulah KEJAYAAN hakiki.

Petikan kata: YBhg Tan Sri Datuk Seri Panglima Dr Abdul Rahman Arshad di Majlis Istiadat Konvokesyen ke 78 di UiTM Shah Alam ~ 13hb. Mei 2013

RM358-13

"Memiliki pengetahuan (segulung Ijazah) tanpa kebolehan bukanlah kejayaan yang sempurna. Harus ada PENGETAHUAN dan KEBOLEHAN serta menjadi 'MANUSIA' (berakhlak dan beradab), itulah KEJAYAAN hakiki."

~ Petikan kata: YBhg Tan Sri Datuk Seri Panglima Dr Abdul Rahman Arshad "Seorang sahabat itu apabila engkau bersedih, maka dia akan bertanya kenapa engkau sedih, sebaliknya apabila engkau gembira, maka dia juga akan turut bergembira bersamamu." 

~ Hamka


Photo: * Tiada istilah BOSAN dalam kamus hidup orang yang RAJIN.

Renung-renungkan... Selamat berfikir...

RM335-13

* Tiada istilah BOSAN dalam kamus hidup orang yang RAJIN.

Please CLICK HERE to see more.

~ Thank You ~

2 comments:

  1. haaa..dah boleh komen dah...orait..keep in touch

    ReplyDelete
  2. Thanks Zila....hahaa... keep in touch... always be the first one....hehee

    ReplyDelete

DISCLAIMER
Ini adalah blog peribadi. Segala maklumat di dalam blog ini hanyalah untuk simpanan penulis sebagai rujukan di masa akan datang samada yang dipetik dari media mahupun dari hasil daya fikir penulis sendiri. Sila rujuk sumber yang lebih sahih sekiranya terdapat maklumat atau fakta yang mungkin mengelirukan.

Terima kasih.
Sila datang lagi.

Penulis blog: SURI SUTERA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...