Click image to view actual size
Bahan-bahan:
1. Roti ~ 4-5 keping
2. Telur ~ 2 biji
3. Udang geragau (kering) ~ 3 camca besar
4. Garam ~ Suku camca kecil atau secukupnya
5. Serbuk kunyit ~ Secukupnya
6. Minyak masak ~ Secukupnya untuk menggoreng
Cara membuatnya:
1. Roti dipotong 4 dan ketepikan.
2. Panaskan sedikit minyak di atas kuali leper.
3. Pukul telur bersama bahan 3,4 dan 5 hingga sebati.
4. Celupkan roti tadi ke dalam bancuhan telur (sambil ratakan udang ke seluruh roti) dan goreng hingga warnanya keemasan.
4. Angkat, letakkan di atas pinggan hidangan dan hidangkan bersama sos cili dan mayonis.
Jumlah hidangan:
2 orang
Nota:
Sesuai untuk sarapan pagi dan jamuan ringan.
~ Thank You ~
dapat idea baru nak perbagaikan roti ...
ReplyDeleteWAhhhhh....nak try lahh.... :)
ReplyDeleteRoti goreng telur biasa makan, tp dgn udang belum pernah lagi.. T kasih diatas perkongsian kak Ozie.. :)
ReplyDeletesaya selalu buat macam ni, tapi dengan inti sardin..anyway boleh try pulak dengan geragau pasni
ReplyDelete